Fit bij Fysio & Fit Heerenveen

Iedereen wilt graag fit zijn, maar hier moet ook wat voor gebeuren. Onder begeleiding van de fysiotherapeute van Fysio & Fit Heerenveen kunt u deelnemen aan verschillende groepslessen. Eveneens is het mogelijk om een afspraak te maken voor personal training.

Bij Fysio & Fit Heerenveen worden de volgende groepslessen gegeven:

Fysio & Fit Heerenveen Pilates
Bij Fysio & Fit Heerenveen kunt u groepslessen volgen om fit te blijven.

Fit met behulp van Pilates

Pilates is aan het begin van de 20e eeuw bedacht door Joseph Pilates. Door het beoefenen van Pilates zorgt u voor een betere houding, stabiliteit, lenigheid en fysieke fitheid van het gehele lichaam. Pilates maakt namelijk gebruik van de volgende principes:

  • Concentratie/focus. Te allen tijde moet u zich concentreren op wat u doet. Alleen hierdoor haalt u het optimale resultaat.
  • Centrum. De stabiliteit en stevigheid van uw lichaam wordt bepaald vanuit uw centrum. Dat zijn uw buik-, boven- en onderrugspieren, heupen, billen en dijen. Alle bewegingen beginnen vanuit het sterke en stabiele centrum en vloeien over naar de ledematen.
  • Controle/beheersing. Alle bewegingen tijdens Pilates worden langzaam en gecontroleerd uitgevoerd. Dankzij een goede beheersing over het lichaam en de oefeningen krijgt u het beste resultaat.
  • Vloeiende bewegingen. Binnen Pilates komen weinig statische bewegingen voor. Bovendien worden de bewegingen niet overhaast uitgevoerd, waardoor alle bewegingen zo vloeiend mogelijk verlopen. 
  • Nauwkeurigheid. Iedere beweging heeft een duidelijk begin- en eindpunt, want bij het onnauwkeurig uitvoeren van een beweging gaat de kracht verloren. Een nauwkeurige uitvoering is essentieel om een balans te vinden bij het aanspreken van de verschillende spieren.
  • Ademhaling. Bewust zijn over uw eigen ademhaling bevorderd de spierbeheersing. De ademhaling stuurt de beweging en zorgt er daarnaast voor dat de longen en het bloed van zuurstof worden voorzien.

Pilates is door deze principes een training voor lichaam en geest. Mensen met blessures of lichamelijke klachten kunnen zodoende veel baat hebben bij oefeningen uit Pilates.

Iedere maandag en vrijdag van 15:00 tot 16:00 vinden de Pilates lessen plaats. Tijdens die lessen kunt u het beste kleren dragen waar u zich vrij in kunt bewegen. Wilt u een proefles proberen om te kijken of Pilates wat voor u is? Meldt u zich dan aan per mail, telefoon of contactformulier. 

Fit met behulp van FysioFitness

FysioFitness is gewoon fitness, maar dan onder de begeleiding van een fysiotherapeute. Trainen door middel van FysioFitness is vooral geschikt na een revalidatie in het ziekenhuis of als aanvulling op de behandelingen van de fysiotherapeute, maar ook als je naar wat extra begeleiding tijdens het trainen zoekt komt FysioFitness goed van pas. In kleine groepen van maximaal 5 personen gaat u vervolgens trainen en werken aan uw eigen gezondheid. 

Er zijn meerdere manieren om bij Fysio & Fit Heerenveen aan FysioFitness deel te nemen:

  • Via de zorgverzekering. U komt voor FysioFitness in aanmerking als u in behandeling bent of net klaar bent met uw behandeling. Deze training valt onder de reguliere fysiotherapie en wordt indien u aanvullend verzekerd bent vergoed. U krijgt dan oefeningen die er specifiek op zijn gericht om klachten te voorkomen of om de klachten onder controle te houden.
  • Met persoonlijke doelen. Tijdens het intakegesprek kunt u uw specifieke wensen en doelen aangeven. Er wordt dan een voor u passend persoonlijk schema gemaakt.
  • Algemene gezondheidsbevordering. Heeft u geen specifieke wensen, maar wilt u lekker bewegen en uw grenzen verleggen? Dan kunt u ook gebruikmaken van het wisselende oefenschema. Bij zo’n schema krijgt u om de 4 weken andere oefeningen die het hele lichaam trainen. U kunt de oefeningen zelf verzwaren door gebruik te maken van elastische banden, halters of andere gewichten.

Wilt u meer informatie over de kosten, tijden en dagen dat u kunt trainen? Neem dan contact op per mail, telefoon of contactformulier.