bestgelezen artikelen

De 5 bestgelezen artikelen van Fysio & Fit Heerenveen in 2023

2024 is nu een paar maanden onderweg en sindsdien zijn er alweer meerdere artikelen online gezet. Zo schreef ik in februari over de gezondheidseffecten van smartphonegebruik en in april over het knakken van je vingers. Het tempo zit er dus goed in om vorig jaar te evenaren.  Gewrichtsslijtage, wandelen, spierpijn en verscheidene blessures; een kleine... Lees verder » "De 5 bestgelezen artikelen van Fysio & Fit Heerenveen in 2023"

schouderinstabiliteit

Schouderinstabiliteit – Wat kan ik daar nog allemaal mee?

19 op de 1000 mensen krijgen jaarlijks te maken met schouderklachten. Instabiliteit van dit gewricht wordt het meest gezien. 75% van de instabiliteitsklachten komen door trauma. De overige 25% wordt als niet traumatisch gecategoriseerd. Ik mag mij één van de vele mensen met schouderinstabiliteit noemen. Bij het horen van de term instabiliteit, denkt men vaak... Lees verder » "Schouderinstabiliteit – Wat kan ik daar nog allemaal mee?"

achillespees

Het belang van mobiliteit en flexibele spieren

Stijve spieren en gewrichten: wie heeft er tegenwoordig geen last van? Een slechte lichaamshouding is een bekende oorzaak, waardoor klachten verder verergeren. Het is dus veel belangrijker om te zorgen voor een goede mobiliteit van je spieren. In deze blog krijg je meer te weten over het verschil tussen mobiliteit en flexibiliteit en geef ik... Lees verder » "Het belang van mobiliteit en flexibele spieren"

compressiekousen

Compressiekousen: Waarom zou ik ze gebruiken?

Tegenwoordig zijn compressiekousen heel erg hip. Ze zijn niet alleen meer voor oude mensen met vaatproblematiek. Het dragen van steunkousen kan bijdragen aan het verminderen van lichamelijke klachten als zware of vermoeide benen na inspanning of een lange werkdag. Daarnaast helpen ze met het afvoeren van vocht in de benen, dat ontstaat door vaatproblematiek. In... Lees verder » "Compressiekousen: Waarom zou ik ze gebruiken?"

man met clusterhoofdpijn

Clusterhoofdpijn: Omgaan met de meest intense hoofdpijn

De meest pijnlijke vorm van hoofdpijn is clusterhoofdpijn. Zoals de naam suggereert, zijn er clusters (perioden) van extreme hoofdpijnen die afgewisseld worden met perioden zonder hoofdpijn. De perioden tussen de aanvallen kunnen variëren van weken tot maanden. Deze vorm van hoofdpijn is erg zeldzaam. In deze blog geef ik meer informatie over deze aandoening. Wat... Lees verder » "Clusterhoofdpijn: Omgaan met de meest intense hoofdpijn"