Fysiotherapie bij Fysio & Fit Heerenveen

Zitten, lopen, staan en springen zijn vanzelfsprekende bewegingen, maar eventuele lichamelijke klachten maken die bewegingen moeilijker en in sommige gevallen onmogelijk. Dankzij fysiotherapie en persoonlijke begeleiding van een fysiotherapeute moeten die bewegingen weer verbeteren.

Een behandeling met een fysiotherapeute duurt ongeveer 45 minuten. De allereerste afspraak bestaat uit een intakegesprek en een lichamelijk onderzoek om alle klachten op juiste wijze in kaart te brengen. Vervolgens wordt er in overleg met u een behandelplan opgesteld. Hierin worden uw doelen en de benodigde behandelingen voor de fysiotherapie uitvoerig besproken.

Fysio & Fit Heerenveen fysiotherapie
Voor verschillende lichamelijke klachten is fysiotherapie de oplossing.

Bij Fysio & Fit Heerenveen kunt u naast algemene fysiotherapie ook terecht voor andere fysiotherapeutische behandelingen:

Medical Taping Concept

Het Medical Taping Concept is een welkome aanvulling op fysiotherapie. Bij deze vorm van tapen worden lichamelijke klachten verholpen en vermeden. Dat komt vooral door de dynamische eigenschappen van de elastische tape. De tape steunt namelijk de spieren in hun functie, terwijl de bewegingsvrijheid onbeperkt blijft. Bovendien wordt het herstellende vermogen van het lichaam gestimuleerd wanneer niet goed functionerende spieren door de elastische tape ondersteuning krijgen. 

U hoeft overigens niet bang te zijn dat de tape loslaat. De elastische tape is namelijk van katoen gemaakt en daardoor ademend. Dankzij de elastische eigenschappen kunt u gewoon uw dagelijkse activiteiten uitvoeren. Het is zelfs geen probleem om met de tape te douchen of te zwemmen.

Voordelen van het Medical Taping Concept

  • Pijndemping
  • Verminderen van ontstekingen, lymfe oedeem en blauwe plekken
  • Stimuleren van spieren met verlaagde spierspanning
  • Ontspannen van gespannen spieren
  • Beschermen van spieren tegen overbelasting
  • Beïnvloeden van bewegingsuitslagen van de gewrichten
  • Corrigeren van de lichaamshouding

Medical Taping wordt bij verschillende klachten toegepast. Na een intakegesprek en een lichamelijk onderzoek bepaalt de fysiotherapeute of Medical Taping de beste vorm van behandeling is. 

Fysiotherapie en revalidatie

Als u tijdens een operatie een nieuwe heup of knie hebt gekregen moet u naderhand revalideren. Fysio & Fit Heerenveen ondersteunt u daarbij. Door middel van fysiotherapie en de juiste zorg herstelt u voorspoedig. Eveneens is het mogelijk om fysiotherapie aan huis te krijgen. Het eerste gedeelte van de revalidatie vindt dan plaats aan huis en de rest van de fysiotherapeutische behandeling bij de praktijk.  

Revalidatie is eveneens mogelijk wanneer u een blessure hebt opgelopen. Een zweepslag, (af)scheuring van een pees of spier is tijdens het sporten of een ongeluk namelijk goed mogelijk. Door middel van fysiotherapie helpt de fysiotherapeute u zo snel en verantwoord mogelijk om uw dagelijkse activiteiten weer op te pakken. 

Fysio & Fit Heerenveen revalidatie
Fysio & Fit Heerenveen ondersteunt u bij uw revalidatie.

Fysiotherapie aan huis

In de meeste gevallen is het beter dat de fysiotherapie op de praktijk plaatsvindt, maar helaas is dat niet bij alle lichamelijke klachten mogelijk. Voor deze gevallen biedt Fysio & Fit Heerenveen fysiotherapie aan huis aan. Op basis van de lichamelijke klachten wordt er oefenmateriaal meegenomen, zodat u thuis op de juiste wijze oefent. 

Het voordeel van fysiotherapie aan huis is dat u in een comfortabele omgeving aan het oefenen bent. De stoel in de praktijk is namelijk anders dan de stoel die u thuis hebt staan. Bovendien hoeft u niet wekelijks vervoer richting de praktijk te regelen. 

Het is sinds januari 2016 wel zo dat u een verwijzing van de huisarts of specialist nodig hebt. Anders vergoedt de zorgverzekeraar de gemaakte kosten niet. Wanneer u een afspraak met Fysio & Fit Heerenveen maakt wordt u daar op gewezen.