Lichamelijke klachten en blessures

Tijdens en na lichamelijke inspanningen kunnen er lichamelijke klachten en blessures optreden. Wanneer je met klachten rondloopt, wil je hier graag vanaf. Binnen de praktijk wordt een grote verscheidenheid aan klachten gezien en de klachten die ik het meeste zie, zijn aan de nek en rug. 

Per jaargetijde kan het sterk wisselen met welke klachten men in de praktijk komt. Zo zie ik bijvoorbeeld rond het winterseizoen meer enkel- en knieproblematiek dankzij de wintersport.

In de praktijk komt vaak het hervatten van de sportseizoenen naar voren. Na de zomerstop komen achillespees en knieband blessures vaker binnen. Indien er sprake is van een zomer- of winterstop in jouw sportseizoen, zorg dan dat je tussendoor blijft trainen om je spieren op conditie te houden. Daarnaast voorkom je lichamelijke klachten via een goede warming-up en cooling-down.

Binnen de praktijk zijn er verschillende behandelmethoden om op klachten toe te passen, waaronder het Mulligan Concept, Functionele Orthonomie & Integratie, Fascia Integratie Therapie en Medical Taping Concept. Welke behandelmethode wordt toegepast, is afhankelijk van de klacht. 

Wat zijn veel voorkomende lichamelijke klachten?

De meest voorkomende lichamelijke klachten waar patiënten mee rondlopen zijn:

Heb je last van één van bovenstaande klachten of heb je last van een unieke klacht? Neem dan contact op per email, telefoon of via Whatsapp.

Man met lichamelijke klachten

Wat zijn veel voorkomende blessures?

De meest voorkomende blessures waar patiënten mee rondlopen zijn:

Heb je last van één van bovenstaande blessures? Neem dan contact op per email, telefoon of via Whatsapp.