Groei van de praktijk in 2023

2023

Mijn werkjaar zit er alweer bijna op. Is 2023 ook zo hard voor jou gegaan? Van oudere patiënten hoor ik altijd dat hoe ouder je wordt, de tijd steeds sneller gaat. Nou, ik zet mij schrap, want dit jaar is voor mijn gevoel omgevlogen. In deze blog neem ik je in vogelvlucht mee naar wat cijfers uit de praktijk.

Persoonlijke groei in 2023

In 2023 heb ik privé een hele groei doorgemaakt. Dit zorgde ervoor dat ik minder kon werken, omdat ik tijd vrij moest maken voor therapie. Gelukkig heb ik afgelopen week mijn therapie afgerond, waardoor ik komend jaar weer meer ruimte heb voor patiënten en cursussen. 

Naast de persoonlijke groei die ik doormaakte op de achtergrond, ben ik ook gegroeid als therapeut. Begin van het jaar volgde ik een cursus omtrent schouderproblematiek. Naast alle podcasts die ik over fysiogerelateerde onderwerpen heb geluisterd, heb ik webinars gevolgd over sportletsels aan de schouder en knie. Afgelopen week volgde ik een cursus over het middenrif. Dit heeft mijn ogen geopend in verbanden met klachten met name in de rug en nek. Ik heb meer technieken geleerd om het middenrif te behandelen, die ik deze week en zeker komend jaar ga toepassen in de praktijk.

Helaas heeft een verdiepingscursus van FOI niet plaats kunnen vinden, maar deze staat nu gepland voor februari komend jaar. Dus hier zal een update over komen tegen die tijd.  

Groei aantal patiënten

Ten opzichte van 2022 is er een kleine daling in het aantal nieuwe patiënten. Over het hele jaar kwamen er 39 nieuwe patiënten minder in behandeling. Daarentegen heb ik in totaal 111 meer behandelingen gedaan dan het voorgaande jaar. Waar ik in 2022 soms weken van minder dan 20 uur had, heb ik het afgelopen jaar minstens 23 uur per week gewerkt. 

Sterker nog, voor het eerst in mijn carrière heb ik een behandelstop gehad. In november stond er al zoveel in de agenda voor december, dat het niet mogelijk was om nieuwe patiënten in behandeling te nemen. Er was gewoonweg geen ruimte om nieuwe patiënten in te plannen voor een tweede of derde behandeling. Mijn drukste week van dit jaar is dan ook de week voor kerst. Een mooie afsluiter, al zeg ik het zelf.

Groei website

De laatste jaren ben ik ook steeds vaker in de pen geklommen. Zo schreef ik onder andere over de beste slaaphouding, wandelschoenen en de impact van de cooling-down. In totaal heb ik in 2023 tweeëntwintig blogs over uiteenlopende onderwerpen geschreven. Uiteindelijk één blog minder ten opzichte van 2022, maar de resultaten zijn er niet minder om. Dit jaar kwamen er namelijk veel meer bezoekers mijn blogs lezen.

Ik had niet verwacht dat ik het schrijven van blogs zo leuk zou vinden. In 2024 is het dan ook de bedoeling dat daar veel meer blogs aan toegevoegd gaan worden.

Bedankt!

Allereerst wil ik alle patiënten die in 2023 voor behandeling waren enorm bedanken voor hun vertrouwen in mij als fysiotherapeut. Door jullie heb ik weer een topjaar gehad en veel plezier ervaren aan mijn werk. 

Tot wil ik alle collega’s bedanken die ik heb mogen ontmoeten, die mij inzichten hebben gegeven in specialisaties en werkwijzen op het gebied van fysiotherapie. 

Voor dit jaar zijn de blogs afgerond. Wees niet getreurd want voor 3 januari staat er alweer een blog op de planning. Vanaf januari zal er weer ruimte zijn om nieuwe patiënten in behandeling te kunnen nemen. Dus heb jij klachten? Neem contact op voor een afspraak. Ik wens iedereen fijne feestdagen en een voorspoedig en klachtenvrij 2024!


Groeipijn blessures bij jongeren