De 5 bestgelezen artikelen van Fysio & Fit Heerenveen in 2023

bestgelezen artikelen

2024 is nu een paar maanden onderweg en sindsdien zijn er alweer meerdere artikelen online gezet. Zo schreef ik in februari over de gezondheidseffecten van smartphonegebruik en in april over het knakken van je vingers. Het tempo zit er dus goed in om vorig jaar te evenaren. 

Gewrichtsslijtage, wandelen, spierpijn en verscheidene blessures; een kleine greep uit de uiteenlopende onderwerpen over geest en lichaam waarover je in 2023 kon lezen. Dit zijn de 5 bestgelezen artikelen van Fysio & Fit Heerenveen in 2023.

9 redenen om vaker te wandelen

Wandelen begint de laatste jaren steeds populairder te worden. Dankzij de lockdowns van 2020 en 2021 begint men steeds meer in te zien dat het best wel fijn is om af en toe een ommetje te maken. 

Dat is maar goed ook, want wandelen helpt je op weg naar een gezonder en gelukkiger leven. In dit artikel geef ik je 9 redenen om de wandelschoenen aan te trekken.

wandelen

Zo vind je de beste slaaphouding

De afgelopen jaren heb ik vaak geschreven over de perfecte lichaamshouding. Veel mensen hebben last van nek- en rugklachten en vragen mij of dat aan hun houding ligt. Maar wist je dat je slaaphouding ook invloed heeft op je postuur?

Wij brengen per nacht gemiddeld 6 tot 9 uur door in bed. Dat heeft dus best veel impact op de houding die wij overdag aannemen. In dit artikel lees je alles over het vinden van de beste slaaphouding.

slaaphouding

Gewrichtsproblemen door overgewicht

Het is geen geheim dat overgewicht verantwoordelijk is voor gezondheidsproblemen. Diabetes, hart- en vaatziekten, galstenen en een hoge bloeddruk zijn maar een kleine greep uit de problemen die optreden als je te zwaar bent. 

Uit onderzoek van het Leids Universitair Medisch Centrum blijkt ook dat overgewicht op een bijzondere manier tot gewrichtsproblemen leidt. In dit artikel bespreek ik hoe overgewicht gewrichtsproblemen kan veroorzaken.

overgewicht, hamburger

De impact van de cooling-down

Iedereen kent de warming-up, maar ben je ook bekend met de cooling-down? Dit is een goede manier om je spieren tot rust te brengen en je hartslag te verlagen. Eigenlijk zou je na je training altijd een cooling-down moeten toepassen om alleen al te voorkomen dat je duizelig of misselijk wordt. 

Maar wat zegt wetenschappelijk onderzoek over het nut van de cooling-down? In dit artikel lees je alles over de impact van de cooling-down.

Cooling-down, ijs

6 tips voor gezond bindweefsel

De laatste jaren is er steeds meer fascinatie voor bindweefsel, oftewel de fascie. Bindweefsel bevindt zich overal in het lichaam en wordt tegenwoordig gezien als een opzichzelfstaand orgaan of systeem. 

Tijdens het ouder worden neemt de kwaliteit van het bindweefsel af, maar gelukkig kun je dit verouderingsproces met wat praktische tips vertragen. In dit artikel geef ik je 6 tips voor gezond bindweefsel.

bindweefsel

Dit was de top 5 bestgelezen artikelen van Fysio & Fit Heerenveen in 2023. Ook in 2024 probeer ik je op de hoogte te brengen van interessante onderwerpen over geest en lichaam. Neem dus een kijkje bij de blogs of volg de praktijk via Instagram.

Heb je lichamelijke klachten, of heb je vragen? Neem dan contact op voor een behandeling.