AED bij Fysio & Fit Heerenveen

AED
In 70% van de gevallen vind een reanimatie plaats bij de persoon thuis, maar in 30% van de gevallen is dit ergens anders (bv: werk of sportvereniging). Als fysiotherapeut zie ik veel mensen, ook één van deze mensen kan een reanimatie nodig hebben. Een AED is dus niet alleen handig voor op de praktijk, maar ook voor de buurt waarin de praktijk is gevestigd
2. Een AED is de enige oplossing bij een hartritmestoornis
Reanimatie is alleen nuttig als je het hart in het optimale ritme terug kan brengen. Een AED kan hierbij helpen, omdat er in sommige gevallen een elektrische schok nodig is.
3. Een ambulance komt vrijwel altijd te laat
Gemiddeld gezien duurt het 15 minuten voor een ambulance ter plaatse is. Elke minuut telt waarin niet wordt gereanimeerd met of zonder hulp van een AED, de overlevingskans van het slachtoffer daalt met circa 10%. Een AED kan het verschil maken tussen leven en dood.
4. Iedereen mag een AED bedienen
Het is aan te raden om jaarlijks een reanimatiecursus met uitleg over de AED te volgen, maar in Nederland mag iedereen een AED gebruiken. Hoe sneller de AED wordt ingezet, hoe groter de overlevingskans is van het slachtoffer.
5. De aanwezigheid van een AED geeft een veilig gevoel
In de zorgsector is het als ondernemer verplicht om een EHBO of BHV diploma te bezitten. Door het plaatsen van een AED geef je aan waarde te hechten aan de veiligheid van jou patiënt.Fysio & Fit Heerenveen zit gevestigd in Lokaal 52, wij streven naar een AED op het bedrijfspand. Hierdoor kunnen wij zorg dragen wanneer elke minuut telt, niet alleen binnen het pand maar ook voor de buurt. Doneert u ook?