Zorgpremies 2020 en fysiotherapie

zorgpremies 2021

De zorgverzekeraars hebben hun zorgpremies voor 2020 inmiddels bekendgemaakt. Maar wat verandert er voor jou? Om de zorgverzekeringen te vergelijken heeft Independer een handig overzicht gemaakt. In de tabel vind je alle veranderingen voor de basisverzekering per zorgverzekeraar. Vergeet niet verder te scrollen tot onder de tabel, want daar staat nog meer belangrijke informatie.  Bron: Independer 

Naast de veranderingen van de zorgpremies van 2020 zijn er tevens aanpassingen in de aanvullende pakketten. Via een cliënt kreeg ik te horen dat haar aanvullend pakket fysiotherapie van 32 behandelingen naar 20 behandelingen wordt verlaagd. Dit terwijl deze cliënt de fysiotherapie behandelingen hard nodig heeft. Zorg er dus goed voor dat je van deze aanpassingen op de hoogte bent. Dan kom je in het nieuwe jaar niet voor verrassingen te staan.

Heb je nou wel of niet een aanvullende zorgverzekering nodig? Fysiotherapie wordt niet vanuit de basisverzekering vergoed. Soms kan het voordeliger zijn om geen aanvullende zorgverzekering af te sluiten bijvoorbeeld als je gezond bent. Sport je en is je risico op blessures groter? Dan kan een aanvullende verzekering voor fysiotherapie handig zijn. Heb je in het afgelopen jaar fysiotherapie gehad, maar had je geen aanvullende verzekering? Laat je via Fysio & Fit Heerenveen informeren over je keuze, zodat je goed het nieuwe jaar kunt starten. Samen bekijken we jou situatie en de mogelijkheden voor de juiste aanvullende verzekering.

Tot dinsdag 31 december kun je je zorgverzekering aanpassen naar je persoonlijke wensen. Tevens kan je overstappen naar een andere zorgverzekeraar of je huidige zorgverzekering opzeggen. Vergeet dan niet voor uiterlijk 31 januari een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. Met terugwerkende kracht gaat je nieuwe verzekering in.

Als zorgaanbieder ben ik sinds augustus bezig geweest met het afsluiten van overeenkomsten met bijna alle zorgverzekeraars. Inmiddels is mijn overzicht van zorgverzekeraars voor 2020 geüpdatet.