30 dagen touwtje springen

Oktober en november zijn de maanden van uitdagingen. De vaste fysiotherapeut wil graag wat fitter worden, maar misschien is de volgende uitdaging ook wat voor jou: 30 dagen touwtje springen! Vanaf maandag 3 oktober gaan de 30 dagen voor de vaste fysiotherapeut van start.

Touwtje springen is namelijk een full body workout waarbij coördinatie, uithoudingsvermogen, voetenwerk, timing, beweeglijkheid, kracht, snelheid en explosiviteit getraind worden. Hierdoor kunnen er verschillende doelen worden nagestreefd, zoals conditieverbetering en vetverbranding. Het schema wat gebruikt zal worden voor deze challenge  vind u hieronder. Op alle dagen is er een  andere invulling voor deze challange, waardoor de komende 30 dagen verschillend zijn en uitdagend blijven.

springtouw-challenge

Tips:

  • Doe een korte warming-up voor de benen en polsen
  • Draag goede schokabsorberende (sport)schoenen
  • Pak een touw dat lang genoeg is (neem een springtouw van minimaal 2 meter), lichte springtouwen zijn aan te raden omdat deze soepel draaien
  • Voorkom overbelasting, wanneer je last krijgt van benen of armen stop dan
  • Doe na de training een goede cooling-down

Via de facebookpagina hou ik een kleine blog bij over mijn voortgang middels foto’s en filmpjes. Doe jij met mij mee?