Fysiotherapie – zo ziet mijn werk er nu uit

Sinds het begin van de aangescherpte maatregelen is er veel verandert in mijn werk. In deze blog neem

Op 15 maart 2020 kregen wij de opdracht om meer om de hygiëne te denken binnen de fysiotherapie. Dit was allemaal nog niet heel ingrijpend, maar behandelingen konden nog gewoon doorgaan.

De groepsles Pilates  staat helemaal stil sinds 15 maart. Voor deze groep heb ik een alternatief opgesteld via  whats-app. Hiervoor ben ik steeds bezig met filmpjes van oefeningen. Zo kunnen we toch oefenen en fit blijven tijdens deze bizarre periode.

Op 24 maart jl werden door de nieuwe maatregelen één-op-één behandelingen niet meer mogelijk. Fysiotherapeuten zijn verplicht gesteld tot het dragen van beschermingsmiddelen. Echter bezit ik deze niet, waardoor ik geen individuele behandelingen aan kan bieden.

Sinds 24 maart zijn dus de individuele behandelingen stil komen te liggen. Deze probeer ik waar mogelijk met e-consulten op te vangen via PhysiTrack. PhysiTrack een app waarin wij beveiligd kunnen (video)bellen om in contact te komen. Daarnaast is het mogelijk om oefenschema’s toe te sturen via deze app. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • Adviezen of oefeningen om van mijn klachten af te komen.
  • Oefenschema’s om fit te blijven tijdens deze periode.
  • Net onder controle krijgen van klachten en wil voorkomen dat deze weer erger worden.

Het is mogelijk om voor deze en andere vragen een afspraak met mij te maken. We plannen dan een moment dat wij kunnen videobellen.

Fysiotherapie - zo ziet mijn werk er nu uitJe wilt een e-consult met mij, wat moet ik doen?

  1. Neem contact op via mail, sms, app of bel.
  2. Geef aan dat je gebruik wilt maken van de PhysiTrack dienst.
  3. Je ontvangt van mij een mail waarin je de app PhysiTrack kan downloaden en daarbij een toegangscode.
  4. Op de afgesproken dag en tijd neem ik via videobellen contact met je op.

Het is niet de dienstverlening die je van mij als fysiotherapeut gewend bent, maar dit is de enige manier. Samen moeten we proberen het beste er van te maken.