Zorgpremies 2021 en aanvullende verzekering fysiotherapie

zorgpremies 2021

Een jaarlijks terugkerend evenement is het bekendmaken van de zorgpremies voor het nieuwe jaar. Wat verandert er voor jou? De zorgpremie in 2021 zal wederom stijgen, dit geldt voor alle zorgverzekeraars. Op Independer vind je een handig overzicht om de zorgverzekeringen te vergelijken. Vergeet niet verder te scrollen tot onder de tabel, want daar staat nog meer belangrijke informatie.

Bron: Independer zorgpremies 2021

Naast veranderingen in de zorgpremies zijn er mogelijk ook aanpassingen in de aanvullende pakketten. Zorg ervoor dat je goed op de hoogte bent van deze veranderingen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan in het nieuwe jaar.

Wel of niet een aanvullende zorgverzekering nodig?

Fysiotherapie wordt niet vanuit de basisverzekering vergoed. Voor vergoeding van fysiotherapie kan je een aanvullende verzekering afsluiten. In sommige gevallen kan het voordeliger zijn om geen aanvullende verzekering af te sluiten; bijvoorbeeld wanneer je gezond bent. Zo heb ik de afgelopen jaren geen aanvullende verzekering voor fysiotherapie gehad, ondanks de klachten die ik zelf wel eens ervaar. Ik kies er namelijk voor om mijn behandelingen zelf te betalen, omdat ik vaak geen gebruik maak van deze zorg, alhoewel ik wel risico loop op blessures. Ga voor jezelf na hoeveel risico jij loopt op het ontwikkelen van klachten. Als je vragen hebt, helpt Fysio & Fit Heerenveen je door je te informeren over je keuze. Samen bekijken we jouw situatie en de mogelijkheden voor de juiste aanvullende verzekering.

Tot 31 december is het mogelijk om je zorgverzekering aan te passen naar jouw wensen. Wil je over naar een andere zorgverzekeraar? Dan kan je tot dezelfde datum overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Ben je van mening dat je wil overstappen, maar  weet je niet bij wie je dan verzekert wil zijn? Dan kan je tot 31 december je zorgverzekering opzeggen, maar vergeet dan niet voor 31 januari een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. Met terugwerkende kracht gaat je verzekering in bij de nieuwe aanbieder.

Als zorgaanbieder ben ik de afgelopen drie maanden bezig geweest met contracteren bij bijna alle zorgverzekeraars. Inmiddels is mijn overzicht voor zorgverzekeraars in 2021 geüpdatet.