Zesjarig jubileum van Fysio & Fit Heerenveen

Op 1 februari is het zesjarig jubileum van Fysio & Fit Heerenveen. Al zes jaar doe ik met veel plezier mijn werk en heb ik de praktijk zien groeien van geen patiënten tot volle werkweken. Maar hoe is Fysio & Fit Heerenveen ontstaan?

Wat veel mensen niet van mij weten, is dat ik politieagent had willen worden. Al snel had ik in de gaten dat de sterkte van mijn bril mij niet toe zou laten op de opleiding. Kort daarna  kreeg ik een blessure, waardoor ik naar de fysio moest. Ik weet nog goed hoe enthousiast die fysiotherapeut over zijn beroep was. Ik kreeg allemaal uitleg over wat er aan de hand was en zo ontwikkelde ik mijn interesse in het menselijk lichaam. Via het VMBO naar de HAVO en vervolgens door naar de opleiding fysiotherapie.

In februari 2015 studeerde ik af. In eerste instantie wilde ik voor een baas gaan werken, dus volgde er een periode van sollicitaties. “Helaas heb je niet genoeg ervaring” of “je bent te oud” zijn destijds veel gelezen reacties. Hoe kan ik als pas afgestudeerde student van 23 jaar een baan vinden met dit soort afwijzingen? In de zomer heb ik uiteindelijk toch een waarneming weten te pakken. 

Tijdens de waarneming in Lemmer kwam een eigen zaak wel eens ter sprake. Met een beetje hulp en informatie wilde ik het wel proberen. Dat leek mij beter dan helemaal geen werk en het verliezen van fysiotherapeutische vaardigheden , omdat ik er niet actief aan werkte. Alsof het zo moest zijn, had ik ook nog snel een praktijkruimte. Op 1 februari 2016 werd Fysio & Fit Heerenveen ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Zesjarig jubileum: tijdens de opening van de praktijk in 2016.

En dan? Hoe kwam ik aan patiënten? Reclame maken is lastig in de fysiotherapie. Om nog maar te zwijgen over de kosten van reclame. Gelukkig kreeg ik van een oud medestudent de vraag of ik naast mijn eigen praktijk in een andere praktijk wilde waarnemen. Zo begon in april 2016 mijn waarnemingsperiode in Steenwijkerwold. Hierdoor kon ik mijzelf als fysiotherapeut en eigenaar van Fysio & Fit Heerenveen mij met kleine stapjes ontwikkelen. 

Misschien herinneren sommige patiënten de massageweken binnen mijn praktijk nog wel. Een manier om met mij kennis te maken, waaruit soms fysio afspraken ontstonden. Er zijn ook cliënten die al zo lang bij mij zijn, dat ze mijn oude behandelkamer nog herinneren. Vanwege de verbouwing, heb ik zelf letterlijk eind 2017 de praktijk uit de grond zien komen. Na een maand of vier hard zwoegen, ging ik aan het werk op de plaats waar ik nu zit.

Uiteindelijk werd de combinatie met Steenwijkerwold te zwaar door de groei van de eigen zaak. Vanaf maart 2020 ging ik helemaal voor mijzelf werken. Dit voelde als een grote stap, maar na twee weken ging alles plotseling dicht vanwege corona. Het was even behelpen in de zes weken sluiting, maar daar kwam ik doorheen zonder al te veel steun.

Ik heb veel groei gezien in de afgelopen jaren. Ik ben dan ook trots dat mijn bedrijf tot nu toe zo goed draait. Naast de opgedane ervaring in Steenwijkerwold heb ik ook veel boeiende cursussen gedaan. Daarnaast heb ik mijn netwerk als fysiotherapeut uitgebreid, waardoor zelfs een samenwerking is ontstaan met Prins Praktijk voor Manueel Therapie. Het is fijn om een collega te hebben die dezelfde visie heeft en waar je goed mee kan overleggen als je vastloopt in een behandeling. 

In de toekomst wil mij gaan specialiseren op gebied van de fascia (bindweefsels). Daarnaast wil ik graag nog meer kennis en vaardigheden op het gebied van de nek en schouders willen krijgen. Dit zijn veel voorkomende lichamelijke klachten. Ik hoop medewerkers aan te kunnen gaan nemen en eventueel een extra vestiging te kunnen openen.

Ben jij na dit verhaal over mijn zesjarig jubileum nieuwsgierig wie ik ben en wat ik doe? Neem contact op en stel jouw vraag omtrent klachten, behandelmethoden of andere zaken.