Wandelchallenge – #wandeljefitter

De meeste uitdagingen staan in het teken van spierversterkende oefeningen, bijvoorbeeld de squat challenge. Nou leek het mij leuk om een challenge te maken die voor je algehele gezondheid is, namelijk een wandelchallenge.

Voor veel mensen was de pandemie de reden om een halfuur te gaan wandelen. Destijds was dat het uitje wat je samen of alleen deed. Maar lukt het jou om die korte wandeling nog dagelijks te doen? Ik ga je uitdagen om in de maand juni elke dag twee kilometer te gaan wandelen. Dit lijkt misschien niet veel, maar deze blog schreef ik over 9 redenen om vaker te wandelen. Na deze challenge kan je altijd nog doelen voor grotere afstanden gaan zetten.

Naast het wandelen van twee kilometer krijg je om de dag een kleine opdracht. Heel veel succes!

wandelchallenge schema

Krijg je tijdens de wandelchallenge last van blessures? Twijfel dan niet en neem voor de zekerheid contact op met jouw fysiotherapeut.